Afspraak in Roanne

Bij de samenvloeiing van de regio’s Rhône-Alpes, Auvergne en Bourgogne, vinden we Roanne, beroemd in de hele wereld dankzij de naambekendheid van de Maison Troisgros. De stad is een belangrijke toeristische halte voor de bezoekers. Bevangen door de natuur en cultuur, kunt u de landschappen, het erfgoed en uiteraard de gastronomie op prijs stellen, van de kleine eethuisjes tot de belangrijke restaurants.

Al kuierend door de stad gaat u van de Oude Stadskern aan de woontoren uit de 12de eeuw naar het Italiaans theater uit de 19de eeuw. Roanne biedt ook aangename plekken aan de waterkant, met de haven aan de oevers van de Loire, en is een belangrijke plaats voor de mode en de textielcreatie.Afspraak in Roanne in het teken van de ontspanning en het welzijn, met het hele gezin of met z’n tweetjes.

De stad Roanne werd in 2008 beloond op de concours EDEN rond het thema: Toerisme en immaterieel erfgoed dankzij het festival « Roanne Table Ouverte ». Dit belangrijk evenement op het agenda van elke gastronoom vindt plaats in de herfst en is een uitgelezen moment om te genieten van de streek van Roanne en de bijhorende rijkdommen, en om een Europese toeristische bestemming bij uitstek in Frankrijk te ontdekken.

Bron en méér informatie: Rendezvousfrance.com

Roanne is overigens prima te bezoeken vanuit de safaritenten op La Chabanne