Veluwecard dé wegwijzer voor een heel jaar vakantieplezier

De eerste digitale gastenkaart met voordeel en gemak in een hele regio is een feit. De Veluwe heeft de primeur. Omringd door mascottes van de deelnemende attracties en afgesloten met een high-tech lasershow voltooide Gelders gedeputeerde voor toerisme Annelies van der Kolk vanmiddag in Burgers’Zoo de puzzel die Veluwecard is gaan heten.

Vanaf 21 maart is de Veluwecard dé wegwijzer op de Veluwe voor iedereen die op zoek is naar een persoonlijke belevenis, attractief vermaak en voordeel. Lekker erop uit en de auto laten staan, want het genieten begint al in de bus. Gebruikers krijgen namelijk een dag gratis openbaar vervoer op de Veluwe en een handig boekwerkje op zakformaat met uiteenlopende aanbiedingen van meer dan zestig bedrijven.

Houders van de Veluwecard ontvangen bijvoorbeeld voordeel bij het Openluchtmuseum, Burgers’ Zoo, Ouwehands Dierenpark, Paleis Het Loo, de Geldersche Kasteelen, Het Oude Ambachtenmuseum en Klimbos Ermelo. Maar ook op de huur van een ezel, E-bike, E-step, en voordeel op kampeer-, hotel-, restaurant- en wellnessarrangementen. Voor de laatste aanbiedingen van de deelnemende bedrijven en het meest actuele en uitgebreide overzicht is er de speciale website www.veluwecard.nl.

Vanaf 21 maart kunnen inwoners en bezoekers de Veluwecard bij ruim dertig verkooppunten op de Veluwe aanschaffen, waaronder VVV’s en diverse verblijfsaccommodaties. Aanvragen is ook mogelijk via veluwecard.nl. De card kost € 5,-, is persoonsgebonden en één jaar geldig.

Gebruikers van de Veluwecard hebben ook de mogelijkheid vooraf toegangskaarten aan te schaffen. In de rij staan behoort dan tot het verleden. Tickets kopen, arrangementen reserveren, het kan via veluwecard.nl. De website is tevens een ontmoetingsplek waar gebruikers van de Veluwecard ervaringen uitwisselen, deel kunnen nemen aan acties en persoonlijke, op hen afgestemde, aanbiedingen kunnen bekijken. Voor dit laatste kan iedere gebruiker een profiel aanmaken op een speciaal afgeschermd deel van de website. Liefhebbers van de Veluwe worden zo echte Veluwefans.

De Veluwecard is een initiatief van het Gelders Overijssels Bureau voor Toerisme (GOBT), het Veluws Bureau voor Toerisme (VBT), Mcom en Syntus. De Veluwecard wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland. De initiatiefnemers beogen met de Veluwecard bij te dragen aan de versterking van het Veluws toeristisch product, extra bezoek en extra bestedingen te genereren, het gebruik van het OV te stimuleren en het recreatief autoverkeer terug te dringen, bezoekersstromen te sturen en monitoren en de Veluwse participanten een innovatief communicatieplatform te bieden.

http://www.tourpress.nl/nieuws/7/Overig/19785/Veluwecard, wegwijzer voor een heel jaar vakantieplezier