Veel te doen in sprankelend Spa

Wandelen, mountaibiken, goed eten en drinken en natuurlijk: kuren!

De Romeinen vestigden zich al in de streek van Spa vanwege het bronwater. Nog altijd sprankelt dat water overal in en rond Spa. Het stadje is aangenaam, de bossen weelderig, de heuvels zachtglooiend. Veel goed bewegwijzerde paden leiden de wandelaar (10 routes) of mountainbiker (6 routes) dwars door de natuur en ook in het stadje zelf zijn wandelroutes uitgezet.

Als u op zoek bent naar korte tripjes, is Spa een uitstekende optie. Golfers kunnen terecht op Royal Club des Fagnes, aangelegd rond 1920 door de bekende architect Tom Simpson.

Wastechniek

Voor een vleugje cultuur kan men naar musea, kastelen en abdijen. Onverwacht leuk blijkt bijvoorbeeld het Museum van de Wastechniek waar je een levendige indruk krijgt van het wassen van linnen van de oudheid tot nu: met oude wasmachines, strijkmethodes, historie van zeep….

Aan tafel

Sluit de dag af met een gokje in het casino maar in elkl geval aan tafel met veel Belgische specialiteiten op het bord en in het glas. Hotels bieden vaak arrangement met ontbijt en diner.

Kuren

Spa is natuurlijk vooral bekend als kuuroord: vooral in de 18e eeuw was Spa dé ontmoetingsplaats voor de mondaine burgerij en voor koningen, keizers en prinsessen. Spa was het ‘Café de l’Europe’, je moest er gezien worden. Flanerend, roddelend en flirtend vanuit het koperen bad of in de prachtige Leopold II-galerij.

Thermes de Spa

Liefhebbers van wellness kunnen nu terecht in het sinds 2005 geopende luxueuze Thermes de Spa. Dit verwenoord heeft maar liefst 3 zwembaden, zowel buiten als binnen, met allerlei verrassende waterrijke details; er zijn sauna’s, hammams, wirlpools, behandelkamers voor massages, schoonheidsbehandelingen,… Tussendoor biedt de sfeervolle Tisanerie lekkere sapjes, thee’s, koffie’s en kleine gezonde hapjes en taartjes.

Brocante markt

In de Leopold galerij wordt tegenwoordig elke zondagochtend een brocante markt gehouden. Ten slotte kan men op werkdagen tussen 9 en 17 u zien hoe bij Spa Monopole het spawater in de flessen verdwijnt.

Bron: opreisgids.nl