Luxueus kamperen in Nederland: de nieuwste trends

Sommige mensen willen wel van de ongerepte natuur genieten, maar vertikken het om struikelend over tentharingen in de rij te staan om hun plastic servies af te wassen in bruin water. Het nieuwe kamperen is een combinatie van luxe en avontuur. Wat zijn de nieuwste trends in Nederland?

Het nieuwe kamperen begon simpel: in plaats van bij aankomst te moeten worstelen met tentzeilen en scheerlijnen, stond de tent opgezet en wel op u te wachten. Ook het op de proef stellen van de longcapaciteit was niet langer nodig: luchtbedden konden in de berging blijven, want in een Glamping accommodatie was het bed bij aankomst gespreid en de koelkast gevuld met drankjes. Hoe geeft Nederland invulling aan deze trend?

Texelse yurt

Deze nomadische ronde woontenten in Nationaal Park Duinen op Texel zijn knus en comfortabel, met hun schapenwollen dekbedden, kleden op de houten vloer en houten accenten op de vilten muur.

Ook is er een ‘bruidssuite’, speciaal voor pasgetrouwde stellen die tijdens hun wittebroodsweken een knus en sfeervol samenzijn willen creëren.

Hobbit

Altijd al willen weten hoe het voelt om een als een trol te leven? Probeer het eens in dit hobbithuisje tussen Castricum en Heemskerk. Eigenlijk was de associatie met een hobbithuis in de eerste instantie niet de bedoeling, maar de vorm doet er toch echt aan denken. 

Het huisje is nauwelijks te onderscheiden van de omgeving. Met bosgrond op het dak, een bijzonder houten interieur en sprookjesachtige groene deur moet de bezoeker helemaal opgaan in de natuur. Dit klinkt niet direct heel Glamoureus, maar de keuken, badkamer en douche met vloerverwarming geven het huisje een chique sfeer.

Safaritent

Een safari in Afrika betekent tegenwoordig slapen in een tweepersoonstent met een zacht matras en heerlijk beddengoed. Ook in Nederland zijn deze luxe tenten hip: overal kun je tegenwoordig de vakantie in een gepimpte safaritent doorbrengen, alleen ziet u door uw verrekijker konijnen in plaats van wildebeesten zoals op camping Bad Hoophuizen op de Veluwe. Verschillende campings hebben ontdekt dat ze op deze manier luxepaardjes kunnen aantrekken.

Beachlodge op Schouwen-Duiveland bijvoorbeeld heeft veel steigerhout in het interieur. Met een vrijstaand bad, tweepersoons hemelbed en mooi terras met loungemeubilair is het goed vertoeven.  

Mongoolse yurts

Kampeerboerderij Otterloo Actief heeft een geheel eigen draai gegeven aan het nieuwe kampeerconcept. Aan de rand van natuurgebied Roekel prijken vier Mongoolse yurts (traditionele tent) met traditionele, kleurrijke inrichting. Een nabijgelegen indiaanse tipi fungeert als kookplaats voor de liefhebber van primitieve luxe.

Een beetje leven als een indiaan dus, maar jagen is er niet bij: u krijgt uw ontbijt gewoon op bed en kan lekker buiten zitten, al dan niet in de jacuzzi.

Bron: http://www.elsevier.nl/web/Stijl/Reizen/296141/Luxueus-kamperen-in-Nederland-de-nieuwste-trends.htm