Kamperen in Zweden

Zweden staat bekend om zijn prachtige natuurschoon. Door voor kamperen in Zweden te kiezen, heb je de kans om maximaal te genieten van de overweldigende natuur en rust die het land te bieden heeft. Met meer dan 500 campings is er voor ieder wat wils. Op deze manier wordt je kampeervakantie in Zweden er één om nooit te vergeten.

Verschillende kampeermogelijkheden

Kamperen in Zweden is een breed begrip. Omdat er meer dan 500 campings verspreid over het land te vinden zijn, kan je er geheel en al de kampeervakantie van maken die je zelf wilt. Zo kan je er voor kiezen om hoog in de bergen te kamperen, of bijvoorbeeld aan de oever van het Örklingen-meer. Bosliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de uitgestrekte dennenbossen vlakbij Gräsmark (provincie Värmland). Maar ook kamperen aan de Zweedse kust is populair, zoals bijvoorbeeld in Skåne.

Nederlandse campings in Zweden

Wie verzekerd wil zijn van Nederlandstalige medetoeristen, kan terecht op een van de vele Nederlandse campings die het land rijk is zoals camping Storängens. Ideaal voor mensen met jongere kinderen, want op die manier vinden de kinderen eerder aansluiting bij leeftijdsgenootjes. Ook kan het voor jezelf prettig zijn om te weten dat de campingbeheerders Nederlandstalig zijn, hoewel men in Zweden over het algemeen redelijk tot goed de Engelse taal beheerst. Je hoeft dus niet per se een cursus Zweeds te volgen!

Vanuit de caravan op de ski’s

Ook winterkamperen wordt steeds populairder in Zweden. Geliefde campings zijn bijvoorbeeld de Kläppens Camping in Sälen en Bjursås Stugby Camping bij Falun. Deze campings zijn gelegen in een skigebied en bieden zeer goede faciliteiten voor een kampeervakantie in de sneeuw. Uiteraard hoef je niet te gaan zitten koukleumen: de accommodaties zijn van alle gemakken voorzien, waaronder verwarming.

Benodigdheden voor kamperen in Zweden

Om te kunnen kamperen in Zweden, dien je te beschikken over een lidmaatschapskaart. Camping Card Scandinavia is de bekendste en meest gebruikte. Vóór vertrek vraag je de kaart aan via de website van de Zweedse campingbond. Wanneer je geen creditcard bezit, kan je de Campingcard ook aanvragen op de Zweedse camping van je keuze. De kaart kost ongeveer 15 euro en geeft je korting op de veerboot naar Zweden.

Bron: vakantie.excite.nl