Ardèche-Drôme; veelzijdige droom-departementen

De departementen Ardèche en Drôme maken deel uit van de Franse regio Rhône-Alpes. Beiden kenmerken zich door een prachtige, grotendeels ruige natuur met gorges, rivieren en kalksteenmassief. Buitensporters, actievelingen en liefhebbers van fraai gelegen campings kunnen hier heerlijk genieten van een droomreis. Als afwisseling vind je er ook de mooiste dorpen en stadjes.

Ardèche

De Ardèche heeft een micro-klimaat. Mede daardoor is het uitstekend geschikt om te kamperen. Tegenwoordig zijn de campings, door de Fransen ‘hôtel de plein air’ genoemd (openluchthotel), uitgerust met voorzieningen van een hotel. Het avontuurlijk opslaan van een tentje in de ongerepte wildernis kan nog steeds maar in werkelijkheid zijn de uitgebreide voorzieningen op deze luxe campings wel zo gemakkelijk. Glamping is niet voor niets zo populair. Er zijn in de regio ook veel tables d’hôtes te vinden. In de Ardèche kan uitstekend gegeten worden in hoogaangeschreven restaurants.  Daarnaast is het zeer gevarieerde landschap, met de rivier de Ardèche, geschikt om met kinderen te ontdekken.

In de Ardèche zijn 20 “Karakteristieke Dorpjes” die zich verenigd hebben: Ailhon; Alba-la-Romaine; Antraigues-sur-Volane; Balazuc; Beauchastel; Banne; Boucieu-le-Roi; Chalencon; Chassiers; Desaignes; Jaujac; Labeaume; Naves; Meyras; Saint-Montan; Saint-Vincent de Barrès; Thueyts; Vinezac; Vogüé; Rochemaure. Hier zijn de historische gebouwen en oude muren zorgvuldig hersteld. De dorpen zetten zich samen actief in voor een mooie beleving door de bezoekers.

Drôme

Het klimaat is hier iets zachter dan in de Provence en mede door de geringe hoogte buiten het hoogseizoen uitermate geschikt voor sporten als golfen, fietsen en wandelen. Ook volop mogelijkheden te relaxen in een van de Wellness verblijven. Een afwisselend gebied met gebergten vol geitjes, olijfgaarden, lavendelvelden, cipressen en wonderschone dorpjes en steden.

Valence is een mooie ruime stad in de Drôme met veel terrasjes en leuke boetiekjes. Het heeft een prachtig park om in te wandelen en is zeer geschikt om met kleine kinderen in te vertoeven. Daarnaast is er in Valence elke zaterdag en woensdag een typisch Franse markt.