Animo voor kamperen in Zweden blijft groeien

In 2010 hebben meer Nederlandse vakantiegangers een nacht op een Zweedse camping doorgebracht dan in 2009. Vorig jaar werden 297.683 Nederlandse gastnachten geregistreerd. Het aantal geregistreerde gastnachten van Nederlandse toeristen op Zweedse campings groeide daarmee met bijna 1% ten opzichte van het jaar daarvoor. Nederland staat hiermee als vierde op de ranglijst van landen met vakantiegangers die naar Zweden trekken.

Onder de Zweden zelf, Noren en Duitsers is kamperen in Zweden nog populairder. Dit blijkt uit cijfers van de Zweedse campingbond (SCR).

Zweden is een populair kampeerland onder Nederlanders vanwege de rust, ruimte en overweldigende natuur. De beste manier om de Zweedse natuur te ervaren is om te verblijven in een tent, caravan of campinghuisje op een van de 500 SCR-campings die zijn verspreid over het hele land. De meeste zijn gelegen in de buurt van een meer of van de zee en de campings bieden outdoor-activiteiten zoals elandensafari’s, kanoën, paardrijden en vissen. Populaire streken in Zweden zijn voor de Nederlandse toeristen Värmland, Västergötland en Skåne.

Over SCR

De Zweedse campingbond (SCR) is de branche- en marktorganisatie voor camping- en vakantiehuiseigenaren in Zweden. Sinds 1967 promoot SCR Zweedse campings in Zweden en in het buitenland, en geeft leden advies en opleidingsmogelijkheden. Voor meer informatie; kijk op www.camping.se.

http://www.tourpress.nl/nieuws/3/Bestemmingen/19797/Animo_voor_kamperen_in_Zweden_blijft_groeien_